Bewonersgroepen

Beter een goede buur dan een verre vriend! In Wilrijk zijn verschillende wijkorganisaties die zich inzetten voor een gezellige straat, plein of wijk. 

Hieronder vind u een reeks grotere buurtgroepen die de belangen van een aanzienlijke groep straten of een volledige wijk behartigen.

  • Bewonersgroep Valaar

Sinds 1997 zetten een groep enthousiaste en gemotiveerde Valarianen zich vrijwillig in om op een constructieve en creatieve manier bij te dragen tot een beter Valaar.

Iedereen is welkom op hun bewonersvergadering waar ze al wat er leeft en speelt in de wijk bespreken. Heb jij een leuk initiatief, is er een probleem met de infrastructuur in jouw straat, samenlevingsproblemen,... en wil je hier op een constructieve manier over komen spreken? Je bent van harte welkom! De data en locatie vind je terug op Facebook of Hoplr, het online buurtplatform. 

  • Buurtcomité Dooislooi

Buurtcomité Dooislooi is actief in de Groenstraat, Schoonselstraat, Moerelei, De Salvador Allendestraat en Hof ter Groenstraat, helemaal ten zuiden van Wilrijk, op en net over de grens met Hoboken. Ze organiseren straatactiviteiten en ijveren voor de verkeersveiligheid in hun straat.

Meer info vind je terug op hun Facebookpagina.

  • De nieuwe Koornbloem

Buurtgroep Nieuwe Korenbloem is actief in de Koornbloemwijk in Wilrijk, in de buurt van het centrum. Ze organiseert allerlei activiteiten in de wijk. Regelmatig wordt er een wijkkrant uitgegeven en ook op de website biedt ze interessante informatie aan.

Meer info vind je terug op hun Facebookpagina.

 
  • Neerlandraad

Neerlandraad is een actieve groep van bewoners en verenigingen van het Wilrijkse Neerland. Met de hele wijk organiseren ze activiteiten, zoals de jaarlijkse Belle Epoquefeesten of nieuwjaarsdrink. Daarbij werken bewoners en verenigingen uit de buurt nauw samen. Met het driemaandelijkse wijkkrantje 't Neerlanderke bereiken ze alle bewoners uit de buurt.

Meer info vind je terug op hun website.